Wij willen trouwen in de Kerk

Een kerkelijk huwelijk is steeds een bewuste keuze. Je doet het niet om je ouders of grootouders een plezier te doen, of omdat een kerkelijke plechtigheid toch wel feestelijker is, ...

Vinden jullie het beiden zinvol om jullie trouw voor God te bevestigen? Dan neem je best zes maanden vooraf contact op met de Plaatselijke Contactpersoon van je parochiekern (zie naar uw parochiekern).

Die zal ter voorbereiding van jullie huwelijksdossiers enkele gegevens noteren.
Zij/Hij verwijst ook door naar de ‘huwelijksvoorbereiding’, die ingericht wordt door de Pastorale Eenheid. (zie Kalender) Op deze voorbereidingsavond willen wij, naast de nodige informatie, vooral ook enkele aspecten van het huwelijk aanreiken vanuit een eigentijdse christelijke visie. Na deze voorbereidende avond kunnen jullie een afspraak maken bij de priester of de diaken voor ‘de ondertrouw’.
Met hem kunnen jullie daarna ook de huwelijksviering verder bespreken.