Hoe werkt de Pastorale Eenheid

Enerzijds zijn er in onze Pastorale Eenheid de verschillende werkgroepen waar specifieke noden, problemen en thema’s worden besproken, waar adviezen worden geformuleerd en activiteiten kunnen worden uitgewerkt en geëvalueerd.

Anderzijds zijn er de kerngroepen van de verschillende parochiekernen en geloofsgroepen.

Zo’n kerngroep is de verbindingsschakel tussen de plaatselijke parochiekern/geloofskern en de Pastorale Eenheid. De kerngroep wordt de geïnspireerde, inspirerende en praktische vertegenwoordiger van de plaatselijke parochiekern/geloofskern. Zij zal namens de Pastorale Eenheid deze parochiekern/ geloofskern ondersteunen, stimuleren, dragen en helpen. Het beleid van het team van de Pastorale Eenheid krijgt vorm vanuit de wisselwerking tussen dat team en de parochiekern/ geloofskern. De kerngroep vervult in die wisselwerking een belangrijke rol: zij geeft binnen de parochiekern/geloofskern hart en handen aan de Pastorale Eenheid en is binnen de Pastorale Eenheid het concrete gezicht (hart en handen) van de plaatselijke parochiekern/geloofskern.