Er is iemand ziek

Ziekencommunie

In elke parochiekern zijn er mensen die regelmatig de heilige communie brengen aan wie ziek is, of aan wie door ouderdom niet in de mogelijkheid is om naar de kerk te komen. Ben je zelf ziek, of is er iemand uit jouw familie of omgeving die graag de communie zou ontvangen, neem dan contact met de

Plaatselijke Contactpersoon van je parochiekern.(zie naar uw parochiekern)

Ziekenzalving

In het sacrament van de ziekenzalving bidden we om kracht voor wie ernstig ziek is. Door de gebaren van handoplegging en zalving wil de priester aan die zieke mens Gods nabijheid tastbaar maken. Een ziekenzalving kan het best toegediend worden in aanwezigheid van familie en van hen die de zieke heel nabij zijn.

Jammer genoeg vernemen we als gelovige gemeenschap vaak te laat wanneer dit sacrament deugd had kunnen doen aan een zieke. Wanneer je iemand kent die ernstig ziek is en naar deze tekenen verlangt, kan je de naam doorgeven aan de Plaatselijke Contactpersoon van je parochiekern of richten tot één van de priesters. (zie naar uw parochie, of snel een priester nodig)